CIZRNOVO-FAZOLOVÝ

FALAFEL

recept

 

 

 50 g cizrny

 50 g mungo fazolí

 1/2 rajčatového protlaku

 1 vejce

 olivový olej

 citronová štáva

2 stroužky česneku

dýňová a slunečnicová semínka

 majoránka, sůl, pepř

   

 


Nejprve namočte na pár hodin cizrnu s mungo fazolemi (asi 300 g). Uvařte je doměkka a po vychladnutí rozmixujte. Přidejte vejce, 1/2 rajčatového protlaku, lžíci olivového oleje, lžíci citronové šťávy, 2 stroužky česneku, majoránku,sůl a pepř a pořádně promíchejte. Lze přidat i dýňová a slunečnicová semínka. Z hmoty tvarujte kuličky, které pečte na plechu vyloženém pečicím papírem na 180 °C asi 25 minut. Podávejte se salátem a jogurtovým dipem.

Lowcarb