Čokoládové cupcakes

Ingredience:

Těsto:

170g hladké mouky

70g třtinového cukru

25g kakaa

120ml oleje

250ml sojového mléka

2pl kypřícího prášku

Krém:

1 TOFU bílé / natural

150g čokolády

1 pl moučkového cukru

1 pl kakaa

podle potřeby trochu rostlinného mléka (cca 50ml)

Postup:

Smícháme mouku, kakao, kypřící prášek a cukr, přidáme olej, vodu a vypracujeme hladké těsto.

Rozdělíme ho do košíčků a pečeme v troubě vyhřáté na 170 ° C asi 20 minut (průběžně kontrolujeme).

Na krém rozmixujeme tofu s trochou mléka do hladka, ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou postupně zašleháváme do tofu.

 Nakonec přidáme podle chuti cukr, kakao a pokud se nám zdá krém tak akorát hustý, je hotový. Pokud je příliš tuhý, přidáme mléko, naopak pokud je i po chvíli v lednici tekutý, přidáme čokoládu.

Vychladlé cupcakes odzdobíme krémem, necháme ztuhnout a podáváme.

Za recepty děkujeme společnosti ALFA BIO s.r.o.

Originální recept nájdete na http://www.lehke-recepty.cz/cokoladove-cupcakes/

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.