Domácí fornetti

Ingredience:

1 balení uzeného tofu

2 balení válení listového těsta

1 menší cibuli

trochu soli

Případně mletou červenou paprikunebo kmín na dozdobení

1 rozšlehané vajíčko na potření

(Pro sladkou tofu verzi smíchejte jedno balení tofu natural s 2-3 PL krystalového cukru, kůrou z polovinybio citronu a dvěma lžícemi rozinek)

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů(horní a dolní ohřev). Listové těsto si radýlkem nakrájíme na obdélníky, my jsme je udělali velikosti přibližně 3×4 cmUzené tofu nastrouháme najemno, cibulku pokrájíme na drobnoPolovinu listových obdélníků potřeme po okraji rozšlehaným vajíčkem, které nám poslouží jako lepidlo“. Na každý z těchto obdélníků naneseme za čajovou lžičku nastrouhaného tofu trochu cibule. Nezapomeneme osolit. Přikryjeme čistým obdélníkem těsta pomocí vidličky přitlačíme všechny čtyři okraje, aby nádivka během pečení nemohla vytéctPoklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vajíčkem a podle chuti osolíme, posypeme strouhaným tofu a mletou červenou paprikouPečeme asi 20 minut, dokud koláčky krásné nenarostou a nezačnou se barvit do hnědočerveněZ této dávky nám vyšlo asi 36 kousků chutných koláčů. Kdo zná recepty z listového těsta , že fornetti nejlépe chutnají čerstvě napečené. Na vzduchu mohou oschnout, takže to, co nesníte, uzavřete ve vzduchotěsné nádobě nebo uzavíratelném plastovém sáčku.

Dobrou chuť :)

Za recepty děkujeme společnosti ALFA BIO s.r.o.

Originální recept nájdete na http://www.lehke-recepty.cz/recepty-z-listoveho-testa-domaci-fornetti-tofu/

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.