Dýňový cheesecake

Připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková

Ingredience:

200 g máslových sušenek FIBROKI

300g dýně

50 g másla

2 vejce

200 g třtinového cukru

250 g tvarohu

250 g ricotty

lžička skořice

lžička zázvoru

Postup:

Dýni uvaříme, rozmixujeme, scedíme vodu a necháme vychladnout. Na dno dortové formy nasypeme nadrcené sušenky promíchané s máslem a dáme zapéct na cca 8 minut při 150 C. V misce smícháme vejce s cukrem, ricottou a tvarohem, ochutíme skořicí a zázvorem a postupně přidáváme vychladlou dýni. Směs nalejeme na vychladlé sušenky a dáme zpět do trouby. Pečeme cca 40 min. na 160 C.Po upečení dáme vychladit do ledničky.

Výživové hodny na 1 porci: 249 kcal

Bílkoviny: 21 %

Sacharidy: 48 %

Tuky: 31 %

Dobrou chuť :)

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.