Horká čokoláda s makou a kurkumou

Teplý nápoj pro posílení imunity

Připravila Mgr. Štěpánka Kutišová, výživová poradkyně NATURHOUSE v Jindřichově Hradci

Ingredience:

1 hrnek alternativního mléka (mandlové, kokosové, sójové, ale také třeba i kozí)

2 polévkové lžíce kakaa APINAT

1 polévková lžíce prášku z maky

¼ čajové lžičky mleté skořice

1 polévková lžíce kurkumy

1/8 čajové lžičky mletého muškátového oříšku

1 vrchovatá lžička kokosového oleje

¼ čajové lžičky kajenského pepře

1 čajová lžička medu nebo několik kapek stéviového sladidla PECVA

Postup:

V menším kastrolu zahřejte kokosový olej na velmi mírném plameni, ve kterém orestujte všechno koření kromě kakaa. Dávejte pozor na spálení. Přidejte mléko a stejný šálek vody, aby nápoj nebyl příliš těžký. Zahřívejte a míchejte. Zatím si v mističce rozmíchejte kakao s trochou zahřívané směsi, až se vytvoří homogenní pasta. Tu pak vlijte do horkého kořeněného mléka, rozmíchejte. Přidejte med nebo stévii, případně špetku soli. Rozmíchejte a podávejte.

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.