Květáková pizza

Ingredience:

1 květák

1 balení tofu bílé / natural

2 stroužky česneku

2 vajíčka

sůl a pepř

1/2 lžičky sušeného oregána

1 lžíce olivového oleje

150 ml rajčatového pyré

2 čerstvá rajčata

1 mozzarella

hrst čerstvé bazalky

Postup:

Květák nakrájíme na menší růžičky, které najemno pomixujeme.

Misku s květákem přikryjeme a vložíme na 8 minut do mikrovlnky, aby se květák spařit.

Necháme ho úplně vychladnout, pak ho přendáme do textilní utěrky a vymačkáme z něj co nejvíce tekutin.

Tofu nastrouháme a přidáme ke květáku, stejně tak jak prolisovaný česnek, vajíčka a celou směs dochutíme solí a pepřem.

Důkladně promícháme a směs v tenké vrstvě uložíme na plech vyložený papírem na pečení.

Základ pizzy pečeme 10-15 minut při 220 ° C. Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku.

Na olivovém oleji osmahneme společně rajčatové pyré, nakrájená čerstvá rajčata a sušené oregano. Pokud chceme, necháme rajčata zcela rozvařit.

Rajčatovou omáčkou potřeme vrch pizzy, uložíme na ni plátky mozzarelly a pečeme 20-30 minut při 200 ° C.

Upečenou pizzu dozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Za recepty děkujeme společnosti ALFA BIO s.r.o.

Originální recept nájdete na http://www.lehke-recepty.cz/kvetakova-pizza/

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.