Lokše plněné tofu a červeným zelím

Ingredience:

Na lokše:

700 g brambor

250 g špaldové mouky

1 lžička soli

50 g másla

Na marinádu:

250 ml olivového oleje

mletý kmín

Čtyřbarevný pepř

1 větvičku tymiánu

1 menší cibuli

2 stroužky česneku

3 kusy tofu bílé

Na zelí:

1 hlávka červeného zelí

4 lžíce krystalového cukru

1 cibuli

3 lžíce oleje

2 lžíce octa

Sůl

Kmín

Mletý pepř

Postup:

Brambory uvaříme, protlačíme (jako na kaši), přidáme mouku, sůl a zpracujeme na tuhé těsto. Z kousků těsta vyválíme placičky a pečeme na horké pánvi z obou stran. Nakonec rozpustíme máslo, kterým lokše potřeme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Dosypeme cukr, necháme zkaramelizovat a stále mícháme. Přisypeme zelí, přidáme kmín a pepř. Mírně podlijeme vodou a necháme přikryté 15 minut dusit. Pak odkryjeme a na mírném plameni necháme odpařit přebytečnou vodu. Dochutíme octem. Tofu překrojíme na užší plátky a marinujeme v marinádě alespoň 8 hodin.

Následně grilujeme na 180 stupních asi 15 minut.

Dobrou chuť :)

Za recepty děkujeme společnosti ALFA BIO s.r.o.

Originální recept nájdete na http://www.lehke-recepty.cz/lokse-plnene-tofu-a-cervenym-zelim/

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.