Pečený losos s chřestem a šťávou z limetky

Ingredience:

600 g brambor

4 ks filet z lososa s kůží

300 g chřestu

1 ks limetky (potřebujeme: šťávu z 1/2

limetky a nastrouhanou kůru z celé limetky)

2 PL kapary

1 stroužek česneku

5 PL extra panenského olivového oleje

1 PL nasekané petrželky

1 PL nasekané pažitky (i sušené)

sůl

Postup:

Brambory oloupeme, překrojíme na polovinu a v osolené vodě jejich uvaříme do měkka. Promícháme je s 1 PL olivového oleje a s nasekanou petrželkou. Na pánev dáme olej a lososa osmažíme do křupava z obou stran. Začínáme smažením (cca 4-5 minut) té strany, kde je kůže. Druhou stranu smažíme asi po dobu 2-3 minut. Pokud se nám smaží losos, vložíme chřest do osolené a vařící vody a necháme ji vařit dokud nezměkne. Nastrouhanou kůru z limetky, nakrájené kapary, rozmačkaný česnek a nasekanou pažitku spolu promícháme a smícháme s uvařeným chřestem. Grilovaného lososa polijeme šťávou z limetky a podáváme s bramborami a  chřestem.

Za recepty děkujeme společnosti ALFA BIO s.r.o.

Originální recept nájdete na http://www.lehke-recepty.cz/peceny-losos-s-chrestem-a-stavou-z-limetky/

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.