PRECLÍK Z BATÁTU SE SKOŘICÍ

preclik.jpg

 

 

2 menší brambory

1 střední batát

1–2 hrnky kukuřičné mouky

50 g změklého másla

mléko dle potřeby

1 polévková lžíce stéviového sladidla

2 čajové lžičky skořice

1 čajová lžička perníkového koření

 


Postup: Brambory a batát uvařte ve slupce doměkka. Vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte postupně ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto, které nelepí. V případě potřeby můžete přidat mléko č i mouku. Vypracované těsto nechte den uležet v lednici. Druhý den z těsta odkrajujte kousky, z kterých vyválejte cca 20 cm dlouhý váleček a opatrně tvarujte do tvaru preclíku. Preclíky pečte na plechu vyloženém pečicím papírem a lehce je posypte perníkovým kořením. Pečte dozlatova na 180 °C.

Lowcarb