Rychlý oběd – kuřecí pilaf

Pilaf je jídlo z rýže uvařené osobitým způsobem. Můžete si ho připravit zeleninový, hřibový, ovocný, srybou nebo masem. Můžete zkusit použít ječné kroupy místo rýže. Na jeho přípravu potřebujemezejména kvalitní rýži a koření. Navzdory jednoduchosti ingrediencí, výsledek je neuvěřitelně chutný :)

Ingredience:

500g kuřecích prsou

500 g rýže Basmati

500g mrkve

300g cibule

2 hlavičky česnek rozdělit nastroužky, ale neoloupat

rozinky cca malá hrst

pepř a kari koření

olivový olej

Postup:

Maso si nakrájíme na malé kousky, cibuli na kostičky a mrkevna tenké proužky, kolečka, případně nahrubo nastrouhámeV hlubší pánvi, nebo hrnci opečeme najemno nakrájenou cibulkuPřidáme osolené a pepřem okořeněné kuřecí prsa, opečeme podusíme, podle velikosti kouskůNa maso uložíme mrkev, přidáme sušené rozinky a podusíme 10minut. Pak promícháme.

Opláchneme rýži, přidáme do ní kari koření, sůl a rovnoměrně ji rozložíme na vrstvu masa a mrkve s rozinkami. Do rýže schováme“ stroužky neloupaných česneku, které jí dodají jemnou chuť aroma a zalijeme horkou vodou, cca 1 cm nad rýži. Vrstva nevařené rýže by měla mít cca 3cm.

Při servírování posypte petrželkou.

Za recepty děkujeme společnosti ALFA BIO s.r.o.

Originální recept nájdete na http://www.lehke-recepty.cz/rychly-obed-kureci-pilaf/

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.