Šťavnaté kuřecí prsíčko na ananasovém tácu
Ingredience:
4 porce:
1 bal. kuřecích prsou (600 g)
1 menší ananas
1 pl medu
himálajská sůl
2 cm zázvorového kořene
3 pl olivového oleje
Postup:
Kuřecí prsa odblaňte a lehce naklepejte prsty. Poté je nakrojte na mřížku, aby jimi prostoupily všechny ingredience směsi, do které je budete nakládat. Nastrouhejte zázvor, přidejte sůl, med a olej. Směs smíchejte a potřete jí prsa ze všech stran. Dejte uležet do lednice aspoň na tři hodiny. Před podáváním si nakrájejte ananas asi na 1,5 cm silná kolečka a na gril pánvi jej nasucho ogrilujte. Prsa potom restujte dozlatova na nejvyšší stupeň asi minutu a půl z každé strany dle tloušťky masa. Nakonec dejte do rozpálené pánve i zbytek marinády a trochu ji nařeďte vodou.
Sladkou omáčkou maso pokapejte.
Dobrou chuť :)