Šťavnaté kuřecí prsíčko na ananasovém tácu

Ingredience:

4 porce:


1 bal. kuřecích prsou (600 g)

1 menší ananas

1 pl medu

himálajská sůl

2 cm zázvorového kořene

3 pl olivového oleje

Postup:

Kuřecí prsa odblaňte a lehce naklepejte prsty. Poté je nakrojte na mřížku, aby jimi prostoupily všechny ingredience směsi, do které je budete nakládat. Nastrouhejte zázvor, přidejte sůl, med a olej. Směs smíchejte a potřete jí prsa ze všech stran. Dejte uležet do lednice aspoň na tři hodiny. Před podáváním si nakrájejte ananas asi na 1,5 cm silná kolečka a na gril pánvi jej nasucho ogrilujte. Prsa potom restujte dozlatova na nejvyšší stupeň asi minutu a půl z každé strany dle tloušťky masa. Nakonec dejte do rozpálené pánve i zbytek marinády a trochu ji nařeďte vodou.

Sladkou omáčkou maso pokapejte. 

 Dobrou chuť :)

 

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.