Švestkové knedlíky s tofu

Ingredience:

2 TOFU natural

75 ml rýžového mléka

3 PL hladké mouky

2 PL krupice

3 PL strouhanky a sůl

200 g švestek

2 PL másla

4 PL strouhanky na posypání

2 PL skořicového cukru

Postup:

Do mísy na jemno nastrouháme tofu. Přidáme mléko, mouku, krupici a strouhanku. Těsto jemně osolíme a důkladně promísíme. Nemělo by být velmi řídké, ani husté. Pode potřeby přidáme strouhanku či mléko. Z těsta odebíráme menší kousky, do nichž v dlaních balíme umyté a vypeckované švestky. Knedlíky necháme chvíli odstát, pak je vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme. Hotové vybíráme děrovanou naběračkou. V menším hrnci ohřejeme máslo, na kterém prudce opečeme strouhanku a skořicový cukr. Hotové knedlíky posypeme strouhankovou směsí.

Za recepty děkujeme společnosti ALFA BIO s.r.o.

Originální recept nájdete na http://www.lehke-recepty.cz/svestkove-knedliky-s-tofu/

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.